Logo of the dark warrior

 

Black Bowie van het Oosterhuis
Jari
Be mine Demi of EastLake One
Daniel van het Notenbos
Indian Summer van de Sasmir
Glenlara Captain Rossi Blue
Irislav First Lady

of the Dark Warrior

Ons verhaal

 

Wij zijn Cor en Debby Scholtz.
In 1998 leerde wij elkaar kennen door onze 2 labradors, Bowie en Jari.
In 1999 zijn we getrouwd, Bowie en Jari als speciale getuigen en dragers van de ringen.
Door deze kanjers zijn wij besmet geraakt met het labrador virus.

In 2000 kwam Demi in ons leven, een bruin meisje. Door haar kwam het, dat we graag een eigen nestje wilde fokken. Dus inschrijven voor de show, heupen en ellebogen laten röntgenen en ogen laten spiegelen. Helaas kreeg Demi epilepsie en besloten we niet verder met haar te gaan. Gezondheid en karakter staan, bij ons, nu eenmaal hoog in het vaandel.

Omdat ondertussen ook onze zoon Duncan was geboren, besloten wij even te wachten met het fokken. Na een aantal jaar, begon het toch weer te kriebelen en zodoende kwam, in 2006, Indy in ons leven. We hadden haar van een bevriende fokker. Helaas werd Indy ziek door een val in de vijver en konden we ook met haar niet verder. Omdat bij ons het motto is, wij kiezen voor de hond en de hond niet voor ons, blijven ze allemaal tot hun tijd daar is, bij ons wonen. En met vier honden, twee katten en een opgroeiende zoon was het wel vol genoeg in huis.

We hadden al wel onze kennelnaam, of the Dark Warrior, aangevraagd. In 2014 begon het toch weer te kriebelen en besloten we, mede omdat Duncan graag een hond wilde, op zoek te gaan naar een gele reu. We kwamen bij een hele fijne, lieve fokker terecht en konden hier onze geweldige Yellow kopen. Yellow is de clown van ons gezin en een hele lieve knuffel beer.

 

 

In 2016 was ons roedeltje stevig uitgedund en Duncan al een echte puber geworden. Tijd om op zoek te gaan, met behulp van hele lieve mensen, naar een gezond en mooi teefje. Ook hierin kwamen we een paar kleine obstakels tegen, maar toen geheel onverwachts 'vonden' we in 2017, Kyra een geel teefje van 6 maanden. Hopelijk kunnen we daar ons allereerste nestje mee fokken. 'Fingers crossed'.

 

Op 25 November 2018 was het dan eindelijk zover. Ons eerste nestje van Kyra.
In 1998, hadden we de eerste plannen om een nestje te fokken, in 2018 is het eindelijk realiteit geworden.
Wat zijn we blij, niet alleen om het nestje, maar ook om de honden die we hadden en nog steeds hebben. Hiernaast een foto van Kyra en een van haar pups.